Layer 1
Ontdek vijfduizend vierkante meter vol verbeelding Sauna Devarana is ontworpen door liefhebbers, en dat voel je

Sauna Devarana

Wij geloven dat ware ontspanning vraagt om een omgeving die zowel lichaam als geest kalmeert. Daarom geniet u bij ons van zowel de traditionele sauna die u kent als bijzondere wellnessbelevingen en spa-belevingen. Ontdek de magie van 14 unieke sauna’s, stuk voor stuk ontworpen om de stress van de dagelijkse praktijk even achter u te laten.

Geniet van de ultieme sauna-beleving in onze Tuli Sauna met een temperatuur van circa 90 graden. Of neem plaats in onze filmsauna, waar u kijkt naar een film, concert of cabaret. Bij Devarana wisselt u de warme en koude baden naar hartenlust af of komt u helemaal tot rust in onze prachtig ingerichte rustruimtes. Bovendien nodigt onze brasserie uit tot een hapje en een drankje, en natuurlijk heerlijke chocoladebollen. Restaurant Jules serveert een heerlijke lunch of diner en bij mooi weer openen we natuurlijk het terras in de tuin.

Reserveer uw bezoek aan onze sauna Devarana.

Onze soorten sauna’s: een wereld van warmte

Bij Devarana geniet u van sauna's voor zowel beginners, gevorderden en de grootste liefhebbers.

Aufguss Kelo-sauna
Aufguss Kelo-sauna
Gemaakt van oeroude boomstammen, speciaal voor onze opgietsessies in de sauna. Heerlijk geurend en bovendien diep-reinigend.
Finse Kelo etagesauna
Finse Kelo etagesauna
Een sauna met twee etages, gemaakt van oeroude boomstammen. Ervaar hoe de temperatuur boven iets hoger ligt dan beneden.
Filmsauna
Filmsauna
Genoeg stilte ervaren en zin in wat entertainment voor de afwisseling? Kijk een film, concert of cabaret in de speciale filmsauna.
Twee infraroodsauna's
Twee infraroodsauna's
Ervaar hoe de warmte van infrarood dieper doordringt in uw lichaam. Heerlijk warm en heilzaam voor uw spieren en gewrichten.
Koi Panoramasauna
Koi Panoramasauna
Een sauna waarbij reusachtige koikarpers aan uw voorbij zwemmen. Ga lekker zitten en geniet van dit bijzondere uitzicht.
Kleurentherapie-sauna
Kleurentherapie-sauna
Vul de warmte van onze sauna aan met de positieve werking van licht. Een geweldige ervaring voor lichaam en geest.
Maa Sauna
Maa Sauna
Half in de grond verzonken, dus warmer dan alle andere sauna’s. De heetste sauna, die toch zijdezacht op de huid aanvoelt.
Panoramasauna (binnen)
Panoramasauna (binnen)
Een sauna met de sfeer van een fijn terras. Ga lekker zitten en bekijk hoe de wereld op het plein aan u voorbijtrekt.
Kruidentempel
Kruidentempel
Neem plaats rond de centrale opgietemmer in deze sauna. Laat u meevoeren met de heerlijke geuren van verschillende verse kruiden.
Stein Sauna
Stein Sauna
Een intense sauna van goud- en kwartsgesteente. De hoge luchtvochtigheid maakt het geschikt voor een langer bezoek.
Tuli Sauna
Tuli Sauna
Tuli is Fins voor ‘haard’. Neem plaats vond het vuur. Ruik het hout in deze warme en droge stiltesauna.
Zoutsauna
Zoutsauna
Een sauna vol warme lucht, verrijkt met zoutmineralen uit de Himalaya. Het zout in de lucht reinigt de luchtwegen.
Zoutkristalgrot
Zoutkristalgrot
Droom weg tussen de kleurrijke en heilzame zoutkristallen uit de Himalaya. De zoutkristalgrot-sauna is uniek in Nederland, door de grootte en locatie.

Geniet van een opgietsessie in onze Aufguss Kelo-sauna

Verrijk uw dagje sauna in Den Bosch met een opgietsessie in onze Aufguss Kelo-sauna. Dit is een sessie waarbij een van onze opgietmeesters water op de stenen van de kachel giet. Er ontstaat vochtige lucht, die de opgietmeester met verschillende zwaaitechnieken in beweging brengt. Daardoor stijgt de gevoelstemperatuur. Het plafond van de Aufguss Kelo-sauna is speciaal ontworpen om de lucht goed door de ruimte te verdelen.

De sessies vinden gedurende de dag meerdere keren plaats. Onze baliemedewerkers vertellen u hierover graag meer. Deze ervaring in onze sauna mag tijdens uw bezoek eigenlijk niet ontbreken.

Voor het eerst naar de sauna: onze tips

Gaat u voor het eerst naar de sauna? Of is dat alweer een tijd geleden? Onze sauna Devarana is dan bijzonder goed geschikt. Bij ons vindt u namelijk veel verschillende sauna’s, die speciaal geschikt zijn voor beginnende saunabezoekers.

Tip: benieuwd wat u kunt verwachten in onze sauna? Bekijk onze sfeervideo.
Of boek de verschillende arrangementen, bijvoorbeeld met een massage.

Sauna voor de zomer en winter

Onze sauna’s zijn geschikt voor de zomer en winter, net als het voorjaar en najaar. Dus komt u op een warme dag, een ijskoude dag of in de lente en het voorjaar? Geen zorgen, Devarana is altijd een goede keuze.

In de herfst en winter geniet u binnen van de diverse sauna’s voor een heerlijk warme en aangename dag. In de lente en zomer openen we het terras en de tuin, als geweldige aanvulling op uw saunabezoek. Wij zijn jaarrond geopend. Met de verschillende arrangementen spelen we bovendien in op de seizoenen.

Openingstijden van onze sauna

Onze sauna is 7 dagen per week open, van 11:00 tot 22:00 uur.
Onze brasserie en het restaurant zijn geopend voor een hapje en een drankje.

Veelgestelde vragen over de sauna

 • Waarom gaan anderen naar de sauna?
  Een dag naar de sauna is een dagje heerlijk ontspannen, genieten en bijkomen. Ervaar de warmte, de rust en het comfort om alle dagelijkse stress even achter u te laten. Daarnaast draagt saunabezoek bij aan een goede gezondheid. Bij ons staan genieten, rust en ruimte centraal. Wij bieden iedereen de ruimte, in de maar liefst 14 verschillende sauna’s.
 • Wat zijn de gezondheidsvoordelen van de sauna?
  Een bezoek aan de sauna is heerlijk ontspannend, dus werkt stressverlagend. Lichaam en geest ontspannen, dus zowel de spieren als het brein. Regelmatige saunabezoeken dragen daardoor bij aan verbeterde slaap, detoxificatie, huidverbetering en verhoogde immuniteit. Daarnaast kan de sauna bijdragen aan pijnverlichting, herstel en een betere cardiovasculaire gezondheid.
 • Wat maakt Devarana als sauna bijzonder?
  Devarana is ruim van opzet, beschikt over 14 sauna’s, een brasserie, een restaurant en een ruim opgezette tuin. Geniet van ware ontspanning, in een sauna waar op veel plekken een serene rust hangt. Wij bieden al onze bezoekers graag de ruimte, zowel letterlijk als figuurlijk. Geniet met vrienden, vriendinnen, familie, anderen of gewoon alleen van de luxe. Laat u helemaal onderdompelen in een fijne dag in de sauna.
 • Wat kan ik verwachten van de sauna?
  We vertellen u met alle liefde alles over onze sauna, maar laten het u nog veel liever zien. Bekijk onze sfeervideo en ontdek het zelf.
 • Wat kost de sauna?
  Reserveer online uw saunabezoek en bekijk de prijs per persoon.
  Of boek de beschikbare arrangementen om het extra bijzonder te maken.