Layer 1
Ontdek vijfduizend vierkante meter vol verbeelding Sauna Devarana is ontworpen door liefhebbers, en dat voel je

Sauna voor beginners

Sauna Devarana is zeer geschikt voor beginnende sauna bezoekers. Ons gespecialiseerd personeel kan u daarnaast uitgebreid uitleg geven hoe u optimaal kunt genieten van dit heerlijke avontuur.

Tips voor beginnende sauna bezoekers

Het beginnen met saunabaden is vooral een kwestie van stap voor stap opbouwen. Vooral het langzaam en uitgebreid opwarmen en het degelijk afkoelen aan het einde van een saunagang is heel belangrijk.

Bij een eerste saunabezoek kunt u het beste beginnen met een sauna met de laagste temperatuur. Dit is bij Devarana bijvoorbeeld de zoutkristalgrot (50 °C). U zult merken dat deze temperatuur prima bevalt. Hierna kunt u een warmere sauna opzoeken. De temperaturen staan bij onze sauna’s boven of naast de deur aangegeven.

Na een sauna is het belangrijk uw lichaamstemperatuur terug te brengen naar normaal ± 37°. Dit doet u door net zolang af te koelen, als op te warmen. Heeft u 15 minuten in een sauna, stoombad of whirlpool gezeten, dan neemt u 15 minuten de tijd om af te koelen. U loopt een rondje buiten, spoelt u af met koud water, u dompelt u onder in het koude dompelbad en sluit af met het zwembad. Tot u terug bent naar uw eigen lichaamstemperatuur. Het juist afkoelen is vooral belangrijk wanneer u naar huis gaat. Dit voorkomt hoofdpijn, u blijft niet door zweten en zorgt dat u heerlijk slaapt.

Neem een grote handdoek mee de sauna in, waar uw hele lichaam op past. Dit is comfortabel en hygiënisch. Buiten de sauna, in ons restaurant of in de rustruimte draagt u een comfortabele badjas.

Uw juwelen kunt u het beste afdoen (of thuis laten) als u de sauna in gaat. Kettingen, horloges, ringen en oorbellen kunnen gloeiend heet worden in een saunacabine. Dit is geen prettig gevoel.

Sauna's voor beginners

Lees meer over wat je niet moet vergeten als je naar de sauna gaat