Layer 1
Ontdek vijfduizend vierkante meter vol verbeelding Sauna Devarana is ontworpen door liefhebbers, en dat voel je

Sauna tijdens uw zwangerschap

Recente onderzoeken wijzen uit dat een bezoek aan een sauna in bepaalde periodes van uw zwangerschap geen kwaad kan, mits u gezond bent en uw zwangerschap normaal verloopt. 

Wel zijn er een aantal faciliteiten waar je beter geen gebruik van kunt maken tijdens de zwangerschap. De infrarood sauna bijvoorbeeld, in verband met de diepe intensieve werking ervan. Daarnaast is het niet verstandig om gebruik te maken van een dompelbad of een whirpool gezien het infectiegevaar. Om af te koelen kun je het beste gebruik maken van een koude douche of koudwaterslang.

Sauna bezoek in het begin van uw zwangerschap

In het eerste trimester kunt u beter niet naar de sauna gaan. Tussen de 3e en 15e week na de bevruchting is uw baby het gevoeligst voor het ontwikkelen van afwijkingen door invloeden van buitenaf. Een hogere lichaamstemperatuur brengt dan wel risico’s met zich mee, zoals een miskraam of afwijkingen aan de hersenen of het hartje.

Sauna bezoek in de laatste fase van uw zwangerschap

De laatste 4 weken van uw zwangerschap, wordt het ook niet aangeraden om naar de sauna te gaan. De warmte van de baden, kunnen zogen dat uw weeën worden opgewekt of uw vliezen breken.

Bent u geen reguliere ‘saunaganger’, dan raden wij het sowieso af om een sauna te bezoeken tijdens uw zwangerschap. Uw lichaam is er niet aan gewend.

Tip! Speciaal voor tijdens de zwangerschap heeft Sauna Devarana de zwangerschapsmassage. Deze massage verzacht lichamelijke klachten en verlicht geestelijke en emotionele spanningen. 

Zwembad

Bekijk al onze sauna's en faciliteiten